Logomaagzuur.nl - link naar homepage

Hoe ziet u ideale schreeningstest eruit?

18 juli 2018

 

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 2.500 mensen slokdarmkanker en dit aantal groeit hard. Slokdarmkanker is een van de meest dodelijke kankers, omdat het vaak (te) laat gevonden wordt. Slokdarmkanker geeft meestal pas laat klachten als de tumor al behoorlijk gegroeid is. Als slokdarmkanker in een vroeg stadium gevonden wordt, is de kans op overleving groter. 

Het voorstadium van slokdarmkanker zou vroegtijdig gevonden kunnen worden in een bevolkingsonderzoek. Een bevolkingsonderzoek bestaat momenteel alleen voor darm-, borst- en baarmoederhalskanker.

 

 

De kans om in uw leven slokdarmkanker te krijgen is gemiddeld 0.6% (6 op de 1000). Deze kans is verhoogd wanneer u last heeft van zuurbranden of overgewicht. Ook hebben mannen een hogere kans op het krijgen van slokdarmkanker dan vrouwen.

 

Onderzoek
Onderzoekers aan het Radboudumc zijn momenteel bezig met onderzoek gericht op de voorkeuren van de Nederlandse bevolking bij dit bevolkingsonderzoek. Wat vindt u belangrijk bij een bevolkingsonderzoek? Hoe ziet uw ideale screeningstest eruit?

 

Vragenlijst
Wilt u een bijdrage leveren aan wetenschappelijke vooruitgang en bent u tussen de 50 en 75 jaar oud, laat dan hier uw mening horen door het invullen van de vragenlijst. Het invullen kost u ongeveer 15 minuten van uw tijd. Bent u geïnteresseerd, klik dan hier voor de vragenlijst:

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht


Brandend maagzuur?

Helpt melk tegen maagzuur? Zo niet, wat dan allemaal wel?

lees het antwoord op deze vraag

Heeft het eten van sambal en het drinken van alcohol invloed op de maagzuurproductie?

lees het antwoord op deze vraag

Brandend maagzuur
Wat is brandend maagzuur?
Mogelijke oorzaken
Wat kunt u er aan doen?
Leven met brandend maagzuur
Dagelijks leven
Lichamelijke inspanning
Zwangerschap
Naar de dokter
Wanneer gaat u naar de dokter?
Behandelingsmogelijkheden
Doe de maagzuurcheck