Logomaagzuur.nl - link naar homepage

In mijn dagelijks leven

Zorg dat je weer gewoon mee kunt doen
Met brandend maagzuur zit u helaas niet alleen in uw maag. Sommige beperkingen voel je juist in de normale omgang met andere mensen.

 

Als brandend maagzuur u 's nachts van uw slaap berooft, dan bent u overdag minder mens. Problemen met energie, humeur en productiviteit zijn dan ook allesbehalve zeldzaam.

 

Ook heel vervelend is een nare geur uit uw mond. Op een gegeven moment durft u letterlijk uw mond haast niet meer open te doen. Dat is natuurlijk een onacceptabele beperking.

 

Boeren of oprispingen zijn ook niet echt fijn. Zeker niet als u een presentatie moet houden of lekker met anderen uit eten wilt.

 

Zo kan brandend maagzuur langzaamaan uw normale negatief beïnvloeden. Hobby's, uitjes, seks: allemaal belangrijke zaken voor een normaal gelukkig leven. De huisarts kan u gericht helpen weer gewoon mee te doen. Met eenvoudige leefregels en/of medicijnen bent u weer helemaal mens.

Tip: er is een handig dagboekje dat u helpt om de huisarts precies duidelijk te maken waar u last van heeft. In uw maag. En in uw leven.

 

Het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn dat brandend maagzuur uw leven gaat beheersen. Wanneer brandend maagzuur een grote invloed heeft op uw dagelijks leven, is het niet goed om lang te blijven tobben.

 

 


Brandend maagzuur?

Helpt melk tegen maagzuur? Zo niet, wat dan allemaal wel?

lees het antwoord op deze vraag

Kan een te hoge dosis stress ook maagzuurklachten geven?

lees het antwoord op deze vraag

Brandend maagzuur
Wat is brandend maagzuur?
Mogelijke oorzaken
Wat kunt u er aan doen?
Leven met brandend maagzuur
Dagelijks leven
Lichamelijke inspanning
Zwangerschap
Naar de dokter
Wanneer gaat u naar de dokter?
Behandelingsmogelijkheden
Doe de maagzuurcheck