Logomaagzuur.nl - link naar homepage

Behandelingsmogelijkheden

Wat kunnen medicijnen doen?
Brandend maagzuur gaat uit zichzelf niet over. Een serieuze aanpak bestaat daarom vaak niet alleen uit praktische eet- en leefregels, maar ook uit doelgerichte medicijnen.
 

 

 wat kan ik er aan doen  
 

 

 

Er bestaan verschillende soorten medicijnen.

  • Beschermers. Deze medicijnen brengen een extra laagje aan op de wand van maag en slokdarm, zodat het maagzuur minder makkelijk schade aan kan richten.
  • Zuurbinders. Zuur is met sommige pillen eventjes onschadelijk te maken. Deze medicijnen gebruikt u vooral als u niet zoveel of niet zo vaak last heeft van brandend maagzuur.
  • Zuurremmers. Deze zorgen ervoor dat uw maag gewoon minder maagzuur produceert. Eigenlijk niet méér dan nodig is voor de vertering van voedsel. En minder zuur betekent natuurlijk minder klachten.

Over het algemeen dient u dergelijke medicijnen lang te gebruiken. Omdat brandend maagzuur erg veel voorkomt, is er met alle middelen ook erg veel ervaring. Het blijkt dat langdurig gebruik geen problemen oplevert.

 

Maar omdat niemand graag langer iets slikt dan nodig is, probeert de huisarts het meestal eerst met een kuurtje van 2 tot 6 weken. Werkt dat onvoldoende, dan is een langere kuur of een hogere dosering een mogelijkheid. Overstappen op een ander middel kan natuurlijk ook.

 

Werkt dat allemaal minder dan de bedoeling was, dan zal de huisarts u eventueel voor onderzoek langs de specialist willen sturen. Deze kan bepalen of u baat heeft bij langdurig gebruik van medicijnen.

 


Brandend maagzuur?

Helpt melk tegen maagzuur? Zo niet, wat dan allemaal wel?

lees het antwoord op deze vraag

Kan een te hoge dosis stress ook maagzuurklachten geven?

lees het antwoord op deze vraag

Brandend maagzuur
Wat is brandend maagzuur?
Mogelijke oorzaken
Wat kunt u er aan doen?
Leven met brandend maagzuur
Dagelijks leven
Lichamelijke inspanning
Zwangerschap
Naar de dokter
Wanneer gaat u naar de dokter?
Behandelingsmogelijkheden
Doe de maagzuurcheck