Logomaagzuur.nl - link naar homepage

Wanneer gaat u naar de dokter?

Van elke vijf Nederlanders loopt er zeker één met maagzuurproblemen rond. Die problemen kunnen zich op zeer verschillende manieren openbaren. De één heeft een branderig gevoel, de ander pijn op de borst, nummer drie heeft moeite met slikken.

 

Daarom is het nogal belangrijk dat u de huisarts precies kunt vertellen waar u last van heeft. Tot in details waarvan u zelf misschien denkt dat ze er niet toe doen. Bereidt uw gesprek daarom goed voor. We hebben wat praktische tips op een rijtje gezet om dat zo gemakkelijk mogelijk te maken:

 

1 - Neem eerst deze website eens aandachtig door. Het maakt het gesprek gemakkelijker en helpt u zo duidelijk mogelijk te zijn.

 

2 - Schrijf op sinds wanneer u waarvan last heeft, hoe vaak en op welke momenten. Er is een handig dagboekje beschikbaar via deze website dat u helpt om dergelijke zaken exact te kunnen bijhouden.

 

3 - Vertel hoe uw klachten uw leven beïnvloeden. Hoe gaat het met slapen, eten, bewegen en sporten? Voelt u zich vrij in hobby's en sociale contacten? Voor welke beperkingen zou u een grondige oplossing willen?

 

4 - Schrijf uw vragen op en stel ze aan het begin van het gesprek. Zorg ook dat je alle antwoorden noteert. Dan kunt u er altijd op terug grijpen.

 


Brandend maagzuur?

Heeft het eten van sambal en het drinken van alcohol invloed op de maagzuurproductie?

lees het antwoord op deze vraag

Helpt melk tegen maagzuur? Zo niet, wat dan allemaal wel?

lees het antwoord op deze vraag

Brandend maagzuur
Wat is brandend maagzuur?
Mogelijke oorzaken
Wat kunt u er aan doen?
Leven met brandend maagzuur
Dagelijks leven
Lichamelijke inspanning
Zwangerschap
Naar de dokter
Wanneer gaat u naar de dokter?
Behandelingsmogelijkheden
Doe de maagzuurcheck